SUSTAINABILITY TAKES FOREVER - AND THAT'S THE POINT

Ambitionen bakom Corlin Eyewear har alltid varit att skapa snygga, stilrena och hållbara solglasögon utan att behöva kompromissa med kvalité eller design. Vi har redan idag tagit stora steg för att skapa en hållbar produkt men även ett hållbart företag. Detta innebär inte att vi är framme än, utan vi har fortfarande en lång väg att gå. Vi kommer inte kunna ta alla steg på en dag, men vi är övertygade om att vi kommer nå vår vision genom att arbeta systematiskt med våra mål och ta ett steg i taget.


       

ÅTERVUNNEN PLAST

När nya solglasögon tillverkas smälts plast för att utforma ramen. I tillverkningen blir det dessvärre mycket plast som inte kan användas mer och där av slängs det. Genom att samla in plastavfallet och smälta ner det igen återanvänds plasten och vi kan minska slöseriet med plast direkt inuti fabriken. Här tillverkas våra solglasögon, av överbliven plast i fabriker som annars slängs.  
Kvaliteten på plasten är nästan som ny och tillsammans tar vi ett steg i rätt riktning för att minimera ny tillverkning av plast. 

FRAKT OCH RETUR

Idag kan vi stolt säga att vi klimatkompenserar alla frakter ifrån vårt lager och jobbar aktivt med att minska antalet returer för att på så sätt även minska koldioxidutsläppen. Detta gör vi genom att löpande analysera varför produkter kommer i retur och på så sätt kunna påverka detta redan innan ett köp genomförs. Genom att till exempel har flera bilder på produkten, vara tydliga med mått och andra detaljer på våra solglasögon. 

FÖRPACKNING

Vi har designat vårt fodral efter solglasögonens mått för att på så sätt inte behöva göra fodralet större än vad våra solglasögon kräver. Att vi dessutom har skapat fodralet i ett platt format gör det enkelt för oss att anpassa det yttre emballaget till en passande kartong. På detta sätt behöver vi inte skicka onödigt stora paket till dig som kund och fraktbolaget får plats med fler paket i varje sändning.